Van fermentatie tot conceptontwikkeling: het Food Future Event haakt...
Productontwikkelaars van onder andere Lamb Weston, FrieslandCampina en Beyond Meat en experts van de HAS Green Academy en NIZO zijn slechts enkele...
Productontwikkelaars van onder andere Lamb Weston, FrieslandCampina en Beyond Meat en experts van de HAS Green Academy en NIZO zijn slechts enkele...
Eveline van Dam is conceptontwikkelaar en trendwatcher voor de foodindustrie. Die twee activiteiten gaan hand in hand. In deze podcast vertelt ze...
Bron van vezels, een gewenste claim voor voedingsmiddelenbedrijven. Bovendien zorgen extra vezels voor extra punten in de Nutri-Score-berekening. De...
De foodsector zet zichzelf 1-0 achter als Europa vast blijft houden aan de zware regelgeving rondom biotech gewassen. Met veelbelovende technieken...
De meesten van ons zal het niet zijn ontgaan; het onderwerp ultrabewerkte voedingsmiddelen en de NOVA classificering komt steeds meer langs in...
Ons voedselsysteem loopt zowel economisch, sociaal als ecologisch vast. Met een groeiende wereldbevolking en gelijkblijvende consumptiepatronen zal...
Met de FDA-goedkeuring voor Upside Foods heeft de (Amerikaanse) kweekvleessector een belangrijke stap gezet. Wat zijn de volgende te slechten...
2022 was wederom een bewogen jaar, met name door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland en de daaruit voortvloeiende prijsstijgingen en schaarstes. Dit...
Als gevolg van de coronapandemie hebben veel horeca ondernemers te kampen met personeelstekorten. Voedingsproducenten proberen hierop in te spelen...
Op de Horecava was de drankenhal drukbezocht. Producenten proberen onder andere in te spelen op het heersende personeelstekort in de horeca. VMT liep...